Idee voor je bruiloft receptie: Alle gasten op de foto!

Idee voor je bruiloft receptie: Alle gasten op de foto! De receptie van je huwelijk: Leuk, veel mensen, lekker druk bezocht, maar wat krijg je ervan mee? Meestal staan jullie als bruidspaar ergens in de feestzaal bij de tafel waar ook de enveloppendoos staat om de felicitaties van je bruiloft gasten (en hun cadeaus) in ontvangst te nemen. Na - gemiddeld - anderhalf uur is de receptie voorbij en heb je het gros van de tijd handen staan schudden en niet veel mee gekregen van de huwelijksreceptie.

Het is dan leuk om op een rustiger moment en misschien wel na je huwelijksreis ook terug te kunnen kijken op dit deel van de trouwdag. Dat kan heel goed met een leuk gastenboek waar alle receptiegasten (meestal één persoon per koppel/gezin) een stukje tekst in hebben geschreven, maar het is veel leuker om die mensen en de mensen die dan niet hebben geschreven ook eens terug te zien.
Dat kan met een gastenboek waarin je foto's van de daggasten plakt. Het vergt een kleine voorbereiding, maar achteraf maakt het je gastenboek veel interessanter en waarschijnlijk kijk je er dan ook nog eens vaker in dan alleen die ene keer voordat je het in de kast zet.

GASTENBOEK MET FOTO'S MAKEN
Met een 'Normaal' gastenboek gaat dit niet werken. Een gastenboek voor je trouwdag is gevuld met een X - aantal bladzijden en de rug van het gastenboek is niet dikker dan het aantal bladzijden dat in het boek zit. Wanneer je foto's op de bladzijden zou gaan plakken, sluit het boek niet meer omdat het te dik wordt. Bovendien zijn de bladzijden van een standaard gastenboek niet heel dik waardoor het lastig kan zijn om er foto's op te plakken en een fotoalbum bevat tussenbladen zodat de foto’s niet aan elkaar gaan plakken.
Hieronder lees je stap voor stap wat je kunt doen om dit tot een leuk eindresultaat te brengen.

Stap 1: Zoek een leuk fotoalbum uit. 
Omdat de standaard gastenboeken niet geschikt zijn moet je hiervoor een leuk fotoalbum voor uitzoeken. Van het merk Walther zijn diverse leuke designs verkrijgbaar die zicht uitstekend lenen voor dit doel, zoals deze en deze met een personal design. Zorg dat het album witte of crème bladzijden heeft en geen zwarte. Op zwarte bladzijden is het geen erop geschreven wordt lastig te lezen, tenzij je een pen/stift neerlegt met zilveren inkt.

Stap 2: Maak een verdeling op de bladzijden
Net als de meeste standaard gastenboeken bevatten fotoalbums ook lege bladzijden. Dus zonder vakken of lijntjes. Dat is geen probleem. Het geeft je de mogelijkheid om zelf een indeling te maken!
We nemen even de Walther albums als voorbeeld. 
Op elke bladzijden passen maximaal 3 foto's met daarnaast nog een stuk tekst. 
Neem een stuk stevig karton ter grote van het album (28x30cm) waarin je kaders gaat snijden. de albums bevatten allemaal 60 bladzijden, wat neerkomt op maximaal 180 foto's met daarnaast tekst.
Ga voor jezelf na hoeveel gasten er op jullie receptie komen (tel niet het aantal mensen, maar het aantal koppels/gezinnen aangezien er normaal gesproken slechts één persoon per koppel/gezin het gastenboek tekent).
Deel dit aantal door 60 zodat je weet hoeveel foto's er per bladzijden moeten worden geplakt. 
Stel dat het aantal foto's 2 per bladzijde is, dan ga je nu 4 vakken uit het stuk karton snijden op plaatsen die je leuk vind (2 voor de foto en twee voor de bijbehorende tekst). Met een potlood of pen moet je straks de vakken overnemen op de bladzijden van het fotoalbum. 
Om er voor te zorgen dat het vak dat je tekent voor de foto straks niet meer te zien is moet je dat vak iets kleiner maken dan de maat van de foto's die je gaat gebruiken.

Teken op alle bladzijden de vakken in en zet in het vak waar de foto moet komen even heel duidelijk het woord "FOTO" zodat jullie gasten niet per ongeluk in het verkeerde vak hun bericht schrijven.

STAP 3: De bruiloft gasten leuk op de foto zetten.
Je kunt het laten bij bovenstaande, maar je kunt voor de foto ook nog leuk  accessoires maken ter aankleding van de foto's. 
Een idee is om de gasten te fotograferen in een lijst. Daarvoor neem je enkele stevige latten (verkrijgbaar bij elke bouwmarkt) waar je een rechthoekig frame van maakt. Maak het kader niet te klein! Ook grote gezinnen moeten er met z'n allen in passen met hun gezicht. Als het houten frame klaar is leg je het op wat oude kranten en pak je een (of twee) bus pur schuim. Spuit de bus leeg over het houten frame (zorg dat je het hele frame bedekt met schuim) en laat het drogen. 
Als het droog is kun je het schuim met een spuitbus voorzien van een kleur (zilver en goud zijn populair) en heb je een mooie lijst die je kunt gebruiken voor je foto's. 

Tijdens de receptie zelf:
Zorg dat je iemand vraagt om de foto's van de gasten te maken bij binnenkomst en zorg dat zij het gastenboek zoveel mogelijk proberen te tekenen op volgorde van binnenkomst. Dat maakt het handiger om straks de juiste foto bij de juiste tekst te plakken (foto nummer 1 bij tekst vak nummer 1 enz.).

Na de trouwdag:
Nadat de trouwdag achter de rug is kun je alle foto's af laten drukken en kan het inplakken beginnen. Zo heb je als het ware een fotoalbum met verhalen en daar zul je vaker in terug kijken dan een gastenboek waar alleen maar tekst in staat. Uiteraard kun je je gasten ook vragen om leuke tekeningen te maken buiten de kaders voor een nog leuker resultaat.

?Veel plezier op jullie trouwdag!
      01-08-2015 15:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Trouwalbumwinkel opende haar webshop in 2008 en is gevestigd in Helmond.
Vanuit deze locatie voorzien wij (aanstaande) bruidsparen en fotografen van de mooiste trouwalbums, gastenboeken en andere aan het huwelijk gerelateerde artikelen.
We helpen je vakkundig en onze service is prima.

 

Daarom Trouwalbumwinkel!

Bij Trouwalbumwinkel bestel je via een versleutelde verbinding en kun je kiezen om achteraf te betalen.
Wij geven je 14 dagen bedenktijd. Bevalt het product niet dan ontvang je gewoon je aankoopbedrag terug.

Achteraf betalen bij Trouwalbumwinkel

Over Trouwalbumwinkel

Trouwalbumwinkel is gevestigd in Helmond. We helpen je vakkundig en onze service is prima.

De waardering van www.trouwalbumwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 345 reviews.

Trouwalbumwinkel op facebook  Trouwalbumwinkel op Facebook

Trouwalbumwinkel op Twitter  Trouwalbumwinkel op Twitter

Adres Trouwalbumwinkel

Trouwalbumwinkel.nl
van den Boogaardstraat 7
5371BC Ravenstein
(Geen bezoekadres)
+31 (0) 486-831634
Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur
info@trouwalbumwinkel.nl

Alle bedragen zijn inclusief BTW -